Járvány

2020.05.29. 07:25

3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 krónikus beteg

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

Mohcs, 2020. mjus 12. Mintt vesznek egy frfi orrnylkahrtyjrl a koronavrus-szrsek elvgzsre kijellt rendelben a Mohcsi Krhzban 2020. mjus 12-n. A koronavrus-szrprogramban a budapesti Semmelweis, valamint a debreceni, a szegedi s a pcsi egyetem vesz rsz. A programba 17 ezer 780 embert hvtak meg vletlenszeren kivlasztva. k letkorra, nemre s regionlisan is reprezentljk a magyar trsadalmat. MTI/Ski Tams

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen – számol be a koronavirus.gov.hu.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása Mától Budapesten is megnyithatnak az éttermek, a vendéglátóhelyek és már látogathatóak a szabadtéri kulturális és sport rendezvények.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot.

A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani.

Az elhunytakkal kapcsolatos további adatok ezen a linken érhetők el.

Borítókép: Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában