Járvány

2020.10.08. 12:25

A baloldali pártok és a városvezetések módszertana nem változott

A válság idején csak adóemelésben tudnak gondolkodni a gazdasági szereplők terheinek csökkentése helyett – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja csütörtökön.

A kormánypártok közleményükben úgy fogalmaztak, a baloldal ezt az egyetlen válságkezelési megoldást ismeri, pedig

pont ilyen időszakokban kell csökkenteni az adóterheket a vállalkozások életben tartása érdekében.

„Mi az adómérséklési javaslatokat támogatjuk” – hangsúlyozták, majd hozzátették, „csak Karácsony Gergelynek okoz meglepetést a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság”.

A Fidesz-KDNP szerint már tavasszal lehetett tudni, hogy komoly recesszió lesz az idegenforgalmi és turisztikai ágazatban.

Karácsony Gergely „miért nem hívta össze már hónapokkal korábban a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, és miért nem egyeztetett a kormánnyal?” – kérdezték a kormánypártok, egyúttal választ várva arra is, hogy a városvezetés miért nem ült le az év elején az érdekképviseleti szervezetekkel és kértek szakmai javaslatokat.

„Az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a főpolgármester gőgös ellenállást tanúsított minden segítő javaslattal szemben, és persze most bejelenti a tőlük megszokott adóemelést”

- zárta közleményét a Fidesz-KDNP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában