Gambinók

2021.02.27. 13:14

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Nyolcvanegy éves korában egy észak-karolinai börtönkórházban elhunyt Peter Gotti, az egykor nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnöke.

A hírt egy Gotti ügyét ismerő, névtelenséget kérő személy közölte az AP amerikai hírügynökséggel, de haláláról szombaton a milánói Corriere della Sera című napilap is beszámolt.

Az egykori maffiavezér élete utolsó 17 évét a rács mögött töltötte. 2003-ban

25 év börtönbüntetésre ítélték, miután a brooklyni és State Island-i bíróság bűnösnek találta zsarolás és pénzmosás vádjában.

Ügyvédei megpróbálták elérni a szabadlábra helyezését, hajlott korára és megromlott egészségére hivatkozva, de nem jártak sikerrel. Gotti pajzsmirigyproblémáktól szenvedett és egyik szemére vak volt.

Gambinók

Peter Gotti 1999-től három éven keresztül irányította a Gambino-klánt, miután öccsét, Johnt elítélték emberölés és zsarolás vádjával. A Gambino az „öt nagyként” emlegetett New York-i olasz-amerikai maffiacsalád egyike.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában