Ország-világ

2021.06.21. 08:57

A hőség miatt életbe lépett a vörös kód hétfő reggel

Hétfő reggel 8 órától országosan életbe lépett a vörös kód, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Budapest, 2021. június 19. Egy kisfiú fürdik a hõségben a Szabadság téri szökõkútban 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifõorvos által elrendelt hõségriasztás. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Fülöp Attila azt mondta:

a riasztás az előrejelzések alapján csütörtök reggel 8 óráig lesz érvényben.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a reggel 8 órakor életbe lépett vörös kódról a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón 2021. június 21-én.
Fotó: MTI

A speciális eljárásrend alatt az élet védelme az első, ezért – bár a hajléktalanok elhelyezése elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást – közölte az államtitkár.

Hozzátette:

a vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a speciális helyzetre.

Az államtitkár mindenkit arra kér, ha bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

Borítókép: Egy kisfiú fürdik a hőségben a Szabadság téri szökőkútban 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tiszti főorvos által elrendelt hőségriasztás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában