változtatások

2020.07.08. 13:20

A járvány újabb felbukkanásától tartanak Hongkongban

Az egészségügyi hatóságok összesen 24 új napi esetről adtak hírt szerdán, közülük öten külföldről utaztak be.

A koronavírus-járvány újabb felbukkanásától tartanak Hongkongban, miután szerdán 19 belföldi fertőzéses esetet regisztráltak a városban – számolt be internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

A hongkongi egészségügyi hatóságok összesen 24 új napi esetről adtak hírt szerdán, közülük öten külföldről utaztak be. A belföldi esetek közül ötnél nem tudták azonosítani a fertőzés forrását, míg nyolcat egy helyi idősek otthonával, hatot pedig éttermekkel hoztak összefüggésbe.

A hatóságok amiatt aggódnak, hogy az azonosítatlan forrásból származó fertőzések a vírus közösségeken belüli terjedésére utalnak, ráadásul az újonnan azonosított fertőzöttek közül sokan vettek részt összejöveteleken, és számos helyre látogattak el a lappangási idő alatt. Kedden 14 új esetből 9 volt belföldi fertőzött, ötüknél nem tudták megállapítani a fertőzés forrását.

Sophia Chan egészségügyi miniszter elmondta: a kormányzat felülvizsgálja a város járványügyi politikáját, és hamarosan bejelentést tesz. A miniszter aggasztónak nevezte, hogy sok esetben nem derült fény a fertőzés forrására.

Az új esetekkel együtt Hongkongban eddig összesen 1323 fertőzöttet regisztráltak, a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegségbe heten haltak bele a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában