Járvány

2020.04.04. 16:48

A járványügyi alapba kerül a pártok állami támogatásának fele

Reményét fejezte ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a minden párt egyetért.

A frakcióvezető szombati Facebook-bejegyzésében az áll, a kormány elvonja a pártok állami támogatásának felét, és a járványügyi alapba teszi.

„Ez helyes döntés, remélem a közös teherviseléssel minden párt egyetért. Most a vírus elleni védekezés a legfontosabb” – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.

Közölte, hogy létrejön a járvány elleni védekezési alap, és a gazdaságvédelmet, a gazdaság újraindítását szolgáló alap. Az eredményes védekezéshez szükséges források biztosítása érdekében a kormány jelentős átcsoportosításokat hajt végre, és közös teherviselésre kötelez másokat is, politikai pártokat, multinacionális kereskedelmi láncokat, bankokat és önkormányzatokat is – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában