Identitásválság Európában

2018.06.07. 15:19

A Koránra tett esküt a brit belügyminiszter

Felmerülhet a kérdés, hogy Sajid Javid betöltött pozíciójának köze lehet az ismert iszlám-kritikus, Tommy Robinson bebörtönzéséhez.

A Magyar Idők szúrta ki, hogy egy német portál beszámol arról, hogy a brit fősodratú média elhallgatta Sajid Javid brit belügyminiszter eskütétele részleteit. A politikus 2018. április 30-án a Koránra esküdve vette föl a szolgálatot. A független német nyelvű PI News („Politikailag Inkorrekt” Hírek) szerzője, Von Alster azt írja: „Nagy-Britanniában az iszlám uralkodik”.

Sajid Javid
Fotó: BEN STANSALL / AFP

A Magyar Idők cikkében felhívja a figyelmet Sajid Javid működésének és Tommy Robinsonnak, az ország első számú iszlám-kritikusának bebörtönzése közti összefüggésekre is.

Mint írják, Sajid Javid Európában az első belügyminiszter, akinek „muzulmán háttere” van. A pakisztáni származású Javid belügyminiszterként a rendőrségért, a terrorizmus elleni küzdelemért és a bevándorlásért felelős. A cikk rámutat, hogy Tommy Robinsont ez a rendőrség vette őrizetbe.

Robinson az Európai Védelmi Liga alapítója. Az elmúlt években elsősorban a hazájában egyre inkább elszaporodó, jellemzően muszlimok által vezetett úgynevezett „grooming” bandák, vagyis a kiskorúakat prostitúcióra nevelő bűnözői csoportok leleplezésére fókuszált. És bírálta a rendőrséget, hogy a muzulmán bűnbandákkal szemben roppant nagy toleranciát, illetve passzivitást tanúsít. A Robinson által vizsgált tettesek csaknem mindegyike pakisztáni muzulmán volt, akár a belügyminiszter. És főként a Greater Manchester megyében lévő, 107 ezres Rochdale városából valók, ahol Sajid Javid belügyminiszter született.

Tommy Robinson
Fotó: DENIS MCWILLIAMS / CROWDSPARK / AFP

Robinsont hivatalosan azért vették őrizetbe, mert a bíróság épülete előtt (és nem a tárgyalóteremben, ahogyan néhány hazai balliberális portál hazudta) készített mobiljával felvételeket, amikor e bíróság egy ilyen „grooming” bandát tárgyalt. Harminc év kellett hozzá és ezer áldozat, hogy végre egy ilyen bűnbanda ellen fellépjenek. Robinsont letartóztatása után három órával már 13 hónapos börtönre el is ítélte a bíróság. Ez a bíróság azonnal hozott egy döntést, amely megtiltotta a brit médiának, hogy az esetről tudósítson – foglalja össze a Magyar Idők.

Von Alster ezután idézi a „TheRebel.media” videóját, amelyben az indiai „Sikh Awareness Society” („Szik Tudatosság Társasága”) egy tagja ugyanazon a napon, mint Robinson, szintén erről a „grooming” bandáról tudósított, szintúgy a bíróság előttről és mikrofont is dugott a vádlottak orra alá, majd megnevezte a bandatagokat. Őt meg sem zavarták tevékenységében.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP / Aizat Ady Ikram Abdull Ropha / CrowdSpark

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában