Szíria

2021.02.03. 16:30

A kormányerők 19 tagja vesztette életét az Iszlám Állam támadásában

A lassan 10 éve tartó polgárháborúban több mint 387 ezer ember vesztette életét, és milliók váltak földönfutóvá.

A szíriai kormányerők legalább 19 tagja vesztette életét szerdán az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek tulajdonított támadásban Hama tartományban, az ország középső, sivatagos részén – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

A halálos áldozatok között van egy helyi milícia 11 harcosa – részletezte a térségben kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező szervezet. A harcok során a dzsihadisták is veszteségeket szenvedtek el – tette hozzá az OSDH, amely azonban nem szolgált adatokkal erre vonatkozóan.

A Bádija néven ismert szíriai sivatagban az elmúlt hónapokban rendszeresen összecsaptak egymással a rejtekhelyeikről előbújó dzsihadisták és az orosz légierő által támogatott szíriai kormányerők. December végén a kormányerők legalább 37 tagja vesztette életét a dzsihadisták támadásában egy főúton a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, az Irakkal közös határ közelében.

Bár az Iszlám Állam döntő vereséget szenvedett, és elvesztette korábbi területeit mind Szíriában, mind Irakban, szétszéledt harcosai közül jó páran bevették magukat a sivatagokba, és onnan kiindulva hajtanak végre támadásokat.

A lassan 10 éve tartó szíriai polgárháborúban több mint 387 ezer ember vesztette életét, és milliók váltak földönfutóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában