Választás 2018

2018.04.07. 20:04

A Momentum az utolsó napon is a bizonytalanok meggyőzésére koncentrál 

A Momentum Mozgalom a választás végéig hátralévő 24 órában is folytatja a bizonytalan szavazók meggyőzését, olyan programot kínál, amely a huszonegyedik század nyertesévé teszi Magyarországot, hogy innen ne kelljen elmenni és ide érdemes legyen visszatérni - mondta a Momentum elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fekete-Győr András hangsúlyozta, a budapesti olimpiai pályázat elleni kampányukhoz hasonlóan most is sokan leírták őket, de ezzel nem foglalkoznak. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök most az igazságszolgáltatás bedarálásáról, a maradék független média bekebelezéséről és az emberek még enerváltabbá tételéről álmodik, ám olyan álomgyilkosságot fog látni tőlük, amilyet még soha.

Az ellenzéki politikus szerint a Momentum népszerűségének megítélésekor nem a több mint tízéves adatbázisok alapján készített közvélemény-kutatásokra kell hagyatkozni, hanem például arra, hogy pártjuk a második, amelyre leginkább kerestek az internetezők.

„Az ígéretek ideje lejárt, a tettek korszaka jött el” – jelentette ki, majd kifejtette, a jelenlegi rendszert nem úgy lehet leváltani, ha ez ellenzék fűt-fát ígér, például ingyenes közszolgáltatásokat, illetve tizenharmadik havi nyugdíjat, hanem cselekvéssel. Ezért hozták nyilvánosságra a Medgyessy-bizottság aktáját, ezért kényszerítették milliós bírságok megfizetésére a Fideszt rossz választási plakátjaik miatt és ezért fejlesztettek ki egy, a külföldön szavazókat segítő applikációt – tette hozzá.

A Momentum vezetője csalódottságának adott hangot, amiért az ellenzék is sok erőt pazarolt az egymás elleni sárdobálására. Szerinte az ellenzék feladata, hogy legalább 70 százalékra növelje a választási részvételt, az egymást támadó ellenzéki pártok azonban kiábrándítóan hathatnak a választókra. Kiemelte, a Momentum éppen ennek megakadályozására léptette vissza jelöltjeit a fajsúlyos körzetekben.

Fekete-Győr András kitért arra is, egyaránt van forgatókönyvük arra az esetre, ha megnyerik a választást és arra is, ha csak a parlamenti jelenlétet érik el. Előbbi esetben azonnal nekikezdenek a kormányprogramjuk megvalósításához, amely a szakértők szerint is alkalmas lehet például a mélyszegénység maradéktalan felszámolására és az egészségügy helyzetének javítására. Hangsúlyozta, amennyiben a „Fidesz a nyakunkon marad”, akkor a Momentum parlamenti mandátumait felhasználva addig „vegzálja” majd a kormányfőt és a fideszes képviselőket, amíg „el nem mondják az igazat”.

Soproni Tamás, a Momentum kampányfőnöke beszédében azt mondta, pártjának sikerült megszólítania azokat a szavazókat, amelyeket más pártoknak nem, például a fiatalokat és a külföldre vándoroltakat. Kiemelte, hogy az internetes kampányfilmjüket többen látták, mint az összes többi pártét összesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában