Ország-világ

2020.06.24. 09:09

A szakszervezetek elismerik a gazdaságvédelmi akciótervet

Az elmúlt hét évben sikerült egyensúlyba hozni a magyar gazdaságot, ezért is érte azt kevésbé hátrányosan a mostani válság, mint a 2008-as.

A munkavállalói és a munkáltatói érdekképviseletek is elismerik, elfogadják a koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseit – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

György László elmondta, az elmúlt hét évben sikerült egyensúlyba hozni a magyar gazdaságot, ezért is érte azt kevésbé hátrányosan a mostani válság, mint a 2008-as.

A gazdaságvédelmi akcióterv kapcsán hangsúlyozta, hogy arányos programot alakítottak ki, amely képes megőrizni a munkahelyeket és forrásokat is biztosít.

Mindezeket az érdekképviseletek is elismerik

– fűzte hozzá.

Kitért arra is, a koronavírus-járvány miatt olyan programokat indítottak, amelyek a vállalatok beruházásait növelik, és ezeknek köszönhetően 700 milliárd forintnyi új beruházás valósulhat meg.

Beszámolt arról is, hogy az utóbbi 1-1,5 hónapban mintegy 300 milliárd forintnyi új hitelt helyeztek ki a magyar gazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában