Die Welt

2019.03.12. 17:49

A tekintélyes német lap olvasói elutasítják a Fidesz kizárását

Nyolcvankét  százalékos a támogatottsága a Die Welt című német lap hírportáljának olvasói körében annak, hogy a Fideszt ne zárják ki az Európai Néppártból (EPP). Erről tanúskodik az a felmérés, amelyet a hírportál közölt kedd délután.

A voksolásra bocsátott kérdés így szól: „Ki kell-e zárni Orbán Viktor pártját, a Fideszt, az EPP-ből?”

Az online felmérés szerint az 1379 szavazó 82 százaléka értett egyet a lapnak azzal a megfogalmazásával, hogy „a Fidesz továbbra is az Európai Néppárt konzervatív értékeit képviseli”, ezért nem kell kizárni az EPP-ből.

Az olvasók 18 százaléka viszont úgy foglalt állást, hogy fel kel függeszteni a párt EPP-tagságát, ha „a Fidesz nem változtat Európával szemben kritikus irányultságán”.

A Die Welt Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje budapesti látogatásáról szóló cikkéhez csatolta a felmérést.

Manfred Weber a múlt héten egy lapinterjúban kijelentette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában