fontos információk

2021.03.27. 08:57

A vasárnapi óraátállítás miatt változik néhány vonat és BKK-járat menetrendje

A vasárnapi óraátállítás miatt változik néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, valamint fővárosi busz menetrendje. A nyári időszámítás kezdete a Volánbusznál mindössze néhány, Kelenföld és Érd közötti járatot érint – közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, 3 órára kell állítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

A MÁV tájékoztatása szerint

a belföldi járatok közül a Nyugati pályaudvarról a hajnali órákban Szobra és Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint éri el célját.

A nemzetközi forgalomban, Budapesten át Bécsig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerinti 3 órakor indul el. A Bukarest felé tartó párja 3.39-kor indul Lőkösházáról.

A szombaton Magyarországról induló éjszakai vonatok körülbelül 60 perccel később érkeznek meg a külföldi végállomásra, ugyanígy a Magyarországra vasárnap érkező nemzetközi személyszállító vonatok általában 60 perccel később érkeznek.

A BKK azt közölte, hogy az óraátállítás miatt változik egyes éjszakai buszjáratok menetrendje vasárnap hajnalban.

A legtöbb éjszakai járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra utáni indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a BKK Futár utazástervező nem működik majd.

Mivel egyes járatokat az óraállítás időpontja menetközben ér, a 918-as, a 938-as, a 940-es, a 943-as, a 948-as, a 956-os, a 964-es, a 972-es, a 972B, a 980-as, a 990-es, a 992-es, a 994-es, a 996-os, a 998-as és a 999-es busz esetében egy-egy indulás időpontja is változik.

Azt kérik, hogy aki ezen járatok valamelyikével utazik, a bkk.hu/menetrendek oldalon ellenőrizze ezeket a változásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában