bírság

2017.08.23. 10:56

Adózatlan dohánytermékeket talált a NAV egy telefonboltban

Az ellenőrzés során 3 200 doboz cigarettát és 12 kilogramm dohányt találtak a pénzügyőrök, amelyet az áru szállítására használt gépkocsikkal együtt lefoglaltak. A hatóság több mint négymillió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Adózatlan cigarettát és dohányt talált a NAV és a rendőrség, amikor egy budapesti telefonboltot és annak környékét ellenőrizték.

A NAV közleményében arra emlékeztetett, hogy Magyarországon kizárólag nemzeti dohányboltban lehet jogszerűen dohányterméket árusítani, az ott kapható árut minden esetben magyar adójeggyel vagy zárjeggyel látják el. A bizonytalan eredetű dohányáruk összetétele ismeretlen, így azok fokozottabb egészségi kockázatot jelenthetnek – fűzték hozzá.

Az adózatlan dohánytermék birtokosa a lefoglaláson kívül minimum 30 ezer forint bírságra is számíthat. Aki adózatlan dohányterméket engedély nélkül árusít, legalább 5 millió forint pénzbírságot kaphat – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában