Ország-világ

2021.09.13. 21:00

Akár 12 millió forintba is kerülhetett Cseh Katalinék álomesküvője

Már az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódik Cseh Katalinék ügyében.

Strasbourg, 2019. július 16. Cseh Katalin, a Momentum képviselõje az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője idén augusztusban kelt egybe párttársával, Berg Dániel II. kerületi alpolgármesterrel. A lakodalom hírét ők maguk harangozták be a Kiskegyed nevű bulvárlapbanírja a Magyar Nemzet.

A Bennfentes.net most egy videós összeállítást készített arról, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülhetett a politikuspár álomesküvője. A lap szerint az eseményt a 140 fő befogadására képes budapesti Haris parkban tartották, ahol a terembérlet a lap szerint 2,8 millió forintba kerül egy estére.

A beszámolóból kiderült: a dekoráció még körülbelül 300-500 ezer forintba, míg a köszöntőitalok, falatkák, vacsora és italcsomagok egy vendégre több, mint 42 ezer forintba kerültek áfamentesen, amely száz főre számolva közel 4,5 millió forint lehetett.

A vőlegény öltönye – ha nem külföldi tervezővel varratta – körülbelül 350 ezer forintból jöhetett ki – mondták a videóban, míg a menyasszonyi ruha, ha valódi csipkékből készült, akkor akár 15-20 ezer forint/méter anyagárba kerülhetett – részletezték. A politikusok által posztolt esküvői Facebook-fotón nem látható Cseh Katalin ruhájának hossza, így annak árát pontosan nem tudták megbecsülni. Az esküvői tortára 100-150 ezret, sminkesre, fodrászra további harminc-, gyűrűre négyszázezer, zenekarra pedig háromszázezer forintot saccoltak a videóban, annak ellenére, hogy ennek összege akár milliós nagyságrendű is lehetett.

A portál szerint ezek alapján körülbelül 8-12 millió forint között költött a pár az álomesküvőre.

Ugyan az esküvői árak az utóbbi időszakban emelkedtek Magyarországon, hiszen az Orbán-kormány családpolitikájának is köszönhetően negyvenéves csúcson van a házasságkötések száma, amiben a járvány sem okozott visszaesést. Az esküvőszervezéssel foglalkozó oldalak alapján egy kisebb, 30-40 fős esküvő nagyjából hétszázezer forint körüli összegből kivitelezhető, míg a nagyobb, 100-120 fős rendezvény költsége átlagosan 3-4 millió forint körül mozog. Jól érzékelhető, hogy a momentumos politikus-házaspár az átlag négyszeresét költhette lagzijára.

Közben már nem csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is vizsgálódik Cseh Katalinék ügye miatt. Mint ismert: a Momentum EP-képviselőjéhez és családjához köthető cégek uniós pályázatokon 4,8 milliárd forintot nyertek el. A céghálóról egyre több részlet derül ki, úgy tűnik jó pár fiktív telephelyen egyáltalán nem végeztek munkát, csak a támogatást vették fel.

Borítóképünkön Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában