folyik a mentés

2017.11.12. 21:44

Áldozatokat szedett Irakban és Iránban is a földrengés

Az első jelentések szerint több halálos áldozatot követelt Irakban és Iránban a vasárnap esti földrengés.

Hírügynökségi jelentések szerint a 7,3-es erejű földmozgás leginkább a két ország határvidékét sújtotta, de érezni lehetett egész Irakban és még Izraelben is.

Az iráni állami televízió szerint az északnyugati Kermánsáh tartománybeli Kaszre-Sirin városban legalább hatan meghaltak, és lehetséges, hogy az összedőlt házak romjai alatt további holttesteket találnak. Sokan megsérültek, de pontos adatokat egyelőre még nem tudni. A városi hatóságok közlése szerint csak ketten vesztették életüket a természeti katasztrófában, és 25 ember sérült meg. Más hírforrások azonban figyelmeztettek, hogy a földmozgás áldozatainak száma jóval magasabb lehet.

A Kermánsáh tartomány érintett részeiben lévő településeken az emberek az utcán várják ki a lehetséges utórezgéseket. Irán vidéki részein sok házat sártéglákból építenek, amelyek kevésbé képesek ellenállni egy földmozgásnak mint más építőanyag. A helyiek beszámolói szerint több kisebb utórezgés is volt.

Az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben legalább egy ember vesztette életét, és mintegy 50-en megsérültek. Az észak-iraki térségben összesen legalább négyen haltak meg, és több mint százan megsérültek.

A földrengés az iraki Szuleimáníja kormányzóságbeli Darbandikhán városban okozta a legnagyobb pusztítást, ott négyen haltak meg és több mint harmincan szenvedtek sérüléseket.

A katasztrófa következményeiről egyelőre kevés információ van, de félő, hogy az áldozatok száma és a kár mértéke nőni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában