Változnak az idők

2018.02.28. 11:08

Angela Merkel: léteznek no-go zónák

Igenis léteznek ilyen helyek, ezeket a nevükön kell neveznünk, és tennünk valamit ellenük - hangoztatta a német kancellár.

Angela Merkel egy interjúban belátta: igenis léteznek no-go zónák, és nevükön kell őket nevezni – hívja fel a figyelmet a 888.hu cikke.

Angela Merkelt az RTL-nek adott interjújában a kormányalakítás részleteiről kérdezték, s természetesen előkerült a belbiztonság kérdése is. Merkel ezzel kapcsolatban leszögezte: a belbiztonságot az állam garantálja. Az állam feladata az, hogy a polgároknak lehetővé tegye, hogy biztonságban vehessék igénybe a közterületeket.

Ezután jön azonban a legérdekesebb rész, Merkel ugyanis igen nyersen visszautasítja a no-go zónák nemlétezéséről szóló állításokat.

Mint mondja:

„Igenis léteznek ilyen helyek, ezeket a nevükön kell neveznünk, és tennünk valamit ellenük.”

A no-go zónák a 2015-ös migrációs válság következtében szaporodtak el Európában. Németországon kívül Svédországban, Belgiumban és Franciaországban is óriási problémát jelentenek azok a városrészek, ahol a migránsok koncentráltsága miatt az állampolgárokon kívül van, hogy mentők, de még rendőrök sem mernek ott tartózkodni.

Merkel emellett elismerte, hogy kormánya „kemény időket” élt át a közelmúltban, és érintette a „nyitott kapuk politikáját” ért kemény kritikákat is. A migránsok közt tapasztalható megdöbbentően magas bűnözési adatokról azonban nem szólt az interjú alatt.

Angela Merkel már korábban, egy CSU-kongresszuson is elismerte, hogy no-go zónák léteznek, a kormányalakítást követő interjúban történt nyomatékosítás pedig finoman szólva sem vet túl jó fényt a kancellár elkövetkezendő ciklusára

- olvasható a 888.hu cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában