konfliktus

2019.05.20. 07:37

Áthaladt a Kína által követelt tengeri területen egy amerikai hadihajó

A Preble nevű amerikai romboló vasárnap 12 mérföldes távolságon belül hajózott el az amerikai szóhasználatban Scarborough nevű zátony mellett.

A Dél-kínai-tengeren áthaladt egy amerikai hadihajó egy olyan területen, amelyet Kína a magáénak követel – jelentette a brit hírügynökség hétfőn Washingtonból egy katonai szóvivőre hivatkozva.

A manőver valószínűleg felháborítja Pekinget egy olyan időszakban, amelyben egyre több súrlódási pont van a két hatalom kapcsolatában, így a kereskedelmi háborúskodás, az amerikai szankciók és Tajvan ügye – jegyzi meg a Reuters.

Clay Doss, az amerikai hetedik flotta szóvivője szerint a Preble nevű amerikai romboló vasárnap 12 mérföldes távolságon belül hajózott el az amerikai szóhasználatban Scarborough nevű zátony mellett, hogy „kihívást intézzen az eltúlzott tengeri követelésekkel szemben, és megóvja a hozzáférést a nemzetközi jog által igazgatott vízi utakhoz”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában