a család érték

2018.08.11. 11:51

Augusztus 27-én érkezik a szeptemberi családi pótlék

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.

Debrecen, 2017. július 28. Előtérben Mónusné Szabó Kata és második osztályba készülő lánya Mónus Katalin Éva a választékot nézi. A most 25 éves múltú debreceni Blondex Papír- Írószer Kisáruházban megkezdődött az iskolaszerek őszi vására. A korábbi évek tapasztalata szerint szeptember közepéig megháromszorozódik a forgalom, de már most is növekszik az érdeklődők köre, mert turisták és külföldi diákok is felkeresik a szaküzletet, ahol ezres nagyságrendű választékkal találkozhatnak. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Az idén is korábban fizeti ki az államkincstár a szeptemberi családtámogatási ellátásokat – közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

A több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, illetve a gyermeknevelési támogatást – mondta Tállai András.

Akik bankszámlára kapják az ellátást, azoknak augusztus 27-én írják jóvá az összeget, és a posta is ekkor kezdi a kézbesítést – tette hozzá.

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre – mondta Tállai András.

Az államtitkár rámutatott: az idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra az akkori balliberális kormány. Azóta pedig rendkívül sokrétű és eredményes családtámogatási rendszer épült ki – tette hozzá.

Aláhúzta: a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak. A 2011 óta életben lévő családi adó-és járulékkedvezmény, vagy a gyed extra és a családi otthonteremtési támogatás, nagymértékben hozzájárul sok százezer család boldogulásához – mutatott rá Tállai András.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában