menekülés

2017.08.17. 15:06

Autós üldözés Ózdnál – szétlőtték a rendőrök egy terepjáró kerekét

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást, a nyomozást a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja le.

Két rendőrautónak is nekiütközött egy menekülő sofőr a terepjárójával Ózdon, a járművet csak a kerekére leadott lövéssel tudták megállítani a rendőrök – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

A férfi terepjárójával először az egyik, majd az időközben helyszínre érkező másik szolgálati gépjárműnek is nekiütközött,

Szabó Csilla azt írta: az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei szerdán késő este Arlón igazoltatni akarták egy terepjáró sofőrjét, de a férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva elhajtott a gépjárművével Ózd felé.

A rendőrök követték az autót, majd a segítségükre siető kollégáik megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani a gépjárművet Ózdon. Az utasával menekülő férfi a terepjárójával nekiütközött előbb az egyik, majd az időközben helyszínre érkező másik rendőrautónak is, majd az egyik rendőr felé hajtott.

„Az élet és a testi épség megóvása érdekében a rendőr a gépjármű kerekére célzott lövést adott le” – áll a közleményben.

Az eset során a rendőrök nem sérültek meg, a terepjáró sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőrt és utasát a helyszín közelében elfogták. A terepjárót vezető Cs. Erik 22 éves ózdi lakost őrizetbe vették.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást, a nyomozást a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja le – közölte Szabó Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában