Ország-világ

2021.10.04. 13:40

Az emberek nem kérnek Jakab Péter provokációiból (videó)

Dömötör Csaba szerint Jakab Péter célja az volt, hogy néhány parlamenti helyért eladja a Jobbikot a baloldalnak.

Budapest, 2021. szeptember 28. Dömötör Csaba (j), a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. szeptember 28-án. Mellette Soltész Miklós (b), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Szeretném azoknak a polgároknak megköszönni a munkáját, akik részt vettek az előválasztáson” – mondta Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben tett napirend előtti felszólalásában. Ezután a baloldali politikus azzal folytatta, hogy szerinte ő nem a baloldal embere és közölte, hogy már akkor konzervatív nézeteket vallott, amikor Orbán Viktor Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban – írja a Magyar Nemzet.

Továbbá Brenner úgy vélte, hogy a Jobbik az egyetlen keresztény-konzervatív párt Magyarországon, és azért vettünk részt az előválasztáson, hogy lebontsák az Orbán-rendszert, azt állítva, hogy a kormánypártok kivezetnék hazánkat az Európai Unióból.

Emellett a politikus arról is szólt, hogy a legnagyobb áldozatot a Jobbik hozta az előválasztáson, mivel a kisebb településekre nem jutottak el az urnák, így szerinte sok Jobbik szimpatizáns nem tudott részt venni az előválasztáson, de ők jövő tavasszal támogathatják majd a pártot.

„A Jobbik lesz az egyik legnagyobb frakció a következő parlamentben” – fejezte ki reményét Brenner Koloman. A képviselő szerint a pártja úgy kíván majd részt venni a nemzeti egységkormányban, hogy az az elveiknek és céljaiknak megfeleljen.

„Hol van Jakab Péter?” – tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a felszólalásában, hozzátéve:

azoknak volt igazuk, akik szerint Jakabnak nem lesz bátorsága a parlamentben magyarázkodni az elmúlt napok kudarcáról.

„Elmondhatjuk, hogy a Jobbik elnökét a negyedik helyre száműzték a baloldalon. Hiába a provokációk, szűkebb hazájában, Miskolcon sem tudott nyerni” – rögzítette a kormánypárti politikus. Dömötör véleménye, hogy mindez rávilágít arra, hogy hiába hivatkozik Jakab Péter a népre, a melósokra, mert

ők köszönik szépen, nem kérnek belőle, még a baloldalon sem.

„Nem a véletlen igazította a történéseket, mivel Jakab Péter célja az volt, hogy néhány parlamenti helyért egy nemzeti pártot átadjon a baloldalnak” – húzta alá az államtitkár, kiemelve, hogy akiknek számít az ország függetlensége és Magyarország erősödése, az a kormánypártokra most is, és ezután is számíthat.

„A fojtófogás, a tetűcsúszdázás, vagy az Európai Uniós zászló égetése mennyire felelnek meg a konzervatív értékrendnek?”

– tette fel beszéde végén a kérdést Dömötör Csaba, ezzel utalva több, botrányos incidensre is, ami a Jobbikoz köthető.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában