javaslatcsomag

2019.10.04. 12:33

Az LMP szigorítaná az állatvédelmi törvényt

Az állatok egészségére veszélyes magatartást akár hároméves büntetéssel sújtaná a párt.

Szigorúbb fellépést sürget az LMP az állatok védelméért, egyes minősített esetekben akár ötéves büntetés kiszabását is szorgalmazzák az állatkínzókra.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes pénteken, az állatok világnapján tartott sajtótájékoztatón elmondta: pártja javaslatcsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, hogy hatékonyan fel lehessen lépni az elmúlt időszakban napvilágra került állatkínzásokhoz hasonló esetekkel szemben.

Az állatok egészségére veszélyes magatartást akár hároméves büntetéssel sújtaná az LMP, az állatkínzókat eltiltaná az állattartástól, és állatkínzásnak minősítené azt is, ha valaki tömeges méhpusztulást idéz elő.

A párt szigorítaná az állatok örökbeadásának szabályait és állatvédelmi termékdíjat vetne ki a kutyákra vagy macskákra is ártalmas pirotechnikai eszközökre, hogy a befolyt pénzből az állatvédő szervezeteket támogassák.

Az LMP javaslata kikötné azt is, hogy gyepmesteri teendőket csupán az állatvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek láthassanak el, profitorientált cégek nem.

Schmuck Erzsébet azt mondta: javaslatuk hatékonyabbá tenné a jogérvényesítést is, hiszen a legtöbb állatkínzási eset nem derül ki. Az LMP növelné a területen dolgozó civil szervezetek támogatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában