határozott kijelentés

2018.10.05. 21:09

Azerbajdzsán tagadja, hogy amerikai katonai laboratórium lenne a területén

Az azeri védelmi minisztérium pénteken tagadta az az orosz állítást, hogy amerikai ellenőrzés alatt álló biológiai kutató laboratórium lenne az ország területén.

Igor Kirillov vezérőrnagy, az orosz sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatok parancsnoka egy csütörtöki nyilatkozatában azt állította, hogy az Egyesült Államok széleskörű katonabiológiai programot folytat az Oroszországgal és Kínával szomszédos országokban, egyebek között Georgiában, Ukrajnában, Azerbajdzsánban és Üzbegisztánban is. Ukrajnában, Azerbajdzsánban és Üzbegisztánban folyik a laboratóriumok továbbfejlesztése is – mondta.

Az azeri védelmi minisztérium visszautasította az állítást, mondván, hogy Azerbajdzsán területén nincs más államok által ellenőrzött laboratórium. „Továbbfejlesztésük így eleve nem kerülhet szóba” – tette hozzá a minisztérium.

Kirillov a csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Pentagon részéről a titkos laborok számára kiválasztott helyszínek nem véletlenek. „Sok közülük Oroszországgal és Kínával határos országokban vannak, és állandó biológiai fenyegetés forrását képezik az országainkra” – mondta.

Georgia csütörtökön hasonló cáfolatot adott közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában