Ország-világ

2021.08.26. 17:25

Baji és Márton is óriási veszteségnek tartaná, ha Karácsony miatt elmaradna a budapesti vb

Atlétikai élsportolóink szerint a teljes magyar sportélet lenne a vesztese annak, ha elmaradna a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság.

Silver medallist Hungary's Anita Marton poses on the podium during the victory ceremony for the women's shot put athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 10, 2017. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, Budapest vonja vissza az atlétikai vb megrendezéséhez nyújtott hozzájárulást, mert szerinte a kormány a kínai Fudan egyetemmel kapcsolatos törvénnyel megszegte a korábbi megállapodást.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó szerint a magyar és a nemzetközi atlétikának is óriási veszteség lenne, ha Budapest mégsem rendezné még a 2023-as atlétikai világbajnokságot – idézi a Magyar Nemzet a vb-bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó szavait.

– Nagyon sajnáltam, amikor meghallottam a hírt, főleg azért, mert megint kicsit úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni.

Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vb Budapesten. Az egész magyar sport, az atlétikai család erre számít, és változatlanul bízom benne én is – nyilatkozta a békéscsabai születésű sportoló.

Személy szerint is nagy veszteség lenne, de nem is én vagyok az igazi vesztes, hanem az egész magyar sport és az atlétika – reagált Baji Balázs
Fotó: MTI / EPA / Urs Flüeler

 

– Személy szerint is nagy veszteség lenne, de nem is én vagyok az igazi vesztes, hanem az egész magyar sport és az atlétika. Olyan lehetőség és akkora esemény egy atlétikai világbajnokság, ami páratlan lenne a magyar sport történetében. A világ harmadik legnagyobb és legnépszerűbb sporteseménye. A világ egyik legnépszerűbb sportága, amit megrengetne, ha máshogy alakulna a 2023-as vb sorsa – tette hozzá Baji Balázs.

A hírre Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökője így reagált:

– Nagyon nem örülök a hírnek, nagy veszteség lenne az egész magyar sportra nézve, ha nem lenne megrendezve ez az esemény. A világbajnokság nagy lehetőség lenne a magyar atlétika, de minden a sportággal kapcsolatban lévő ember számára is.

Mióta elnyerte az ország a rendezési jogot, érezzük a hatását, az idén a világversenyeken szép eredményeket elérő utánpótlás létszáma felfelé ível. Benne voltam abban a héttagú magyar delegációban, amelyik 2018-ban Monacóban bemutatta a világbajnoki rendezés anyagát és a rendezvényre az akkori budapesti városvezetés és a magyar állam is garanciát vállalt. Súlyos következményekkel járna, ha a rendezést megvétóznák – írja a beol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában