részleges eredmények

2017.08.16. 08:53

Bakondi szerint nem megoldás az illegális bevándorlók szétosztása

A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi eseményei azt mutatják, hogy ez a tengeren is megoldható. Az EU-n kívül pedig hotspotokat, ellenőrző állomásokat kell felállítani, ahol elbírálható, kik a valódi menekültek, kiket kell beengedni – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Spanyolország felé erősödik a migráció mivel a tengeri útvonalon Olaszországba érkezők száma csökkenő tendenciát mutat, miután sikerült megerősíteni a líbiai parti őrséget, amelynek olasz hajók nyújtanak technikai segítséget. Az olasz parlament magatartási kódexet fogadott el a tengeren tevékenykedő civil szervezetek számára, és líbiai törzsekkel is sikerült megegyezni abban, hogy az ország déli határain ne engedjenek be ellenőrizetlenül migránsokat – magyarázta Bakondi György.

A balkáni útvonalon részleges eredményeket sikerült elérni: a tömeges beáramlás megszűnt, de „szivárgás” van – mondta.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a civil szervezetekkel kapcsolatban a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki: a magyar kormány nagyra becsüli a karitatív, humanitárius szervezetek munkáját, a törvényeket azonban a „tisztázatlan anyagi hátterű”, „külföldről finanszírozott”, „politikai célokat követő”, „államokkal szembeszegülő” szervezeteknek is be kell tartaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában