Járvány

2020.06.16. 12:29

Baloldali kamuvideó: gyanúsítottként hallgatták ki Németh Athinát

Az MSZP videójában elhangzó hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására.

Gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy nőt a botrányos baloldali kamuvideó miatt – jelentette be Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Házkutatást is tartottak nála, tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. A gyanúsított szabadlábon védekezik

- tette hozzá Gál.

A nő nevét a szóvivő ugyan nem mondta ki, de a Magyar Nemzet információi szerint a kamuvideó álmentőséről, Németh Athináról van szó. A nő ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rémhírterjesztés miatt rendelt el nyomozást, melynek során június 16-án reggel tárgyi bizonyítékokat, iratokat, számítógépeket foglaltak le a gyanúsítottól, aki a lap értesülése szerint panaszt tett a gyanúsítás és az eljárás ellen is az ügyészségnél; állítása szerint nem követett el semmiféle olyan jogsértést, ami büntetőjogi kategóriába ütközne. A rendőrség egyelőre egyetlen gyanúsított, Németh Athina ellen indított eljárást az ügyben,

nem kizárt, hogy a vizsgálat során a bűncselekmény lehetséges elkövetőinek száma bővül

- írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben az Emmi tett feljelentést, a minisztérium álláspontja szerint a Németh Athina által nyilvánosságra került hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában