evakuálták az iskolát

2018.01.19. 06:08

Baltával rontott társainak a tizenéves

Egy tinédzser késsel és baltával megsebesített öt gyereket és egy tanárnőt az Oroszországhoz tartozó Burjátföld egyik településének általános iskolájában, és felgyújtott egy osztálytermet – jelentette a helyi rendőrség.

A sérülteket vágott és szúrt sebekkel szállítottak kórházba. Egy lánynak amputálni kellett az egyik ujját, egy másik diáknak a fején, a hátán és az egyik végtagján ejtett sebeket a támadó. Ketten – egyikük maga a támadó – súlyos állapotban vannak, és műtéten esnek át.

A korábbi hírek három sebesültről szóltak.

A Szosznovij Bor településen elkövetett bűntényről egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg. A Ria Novosztyi hírügynökség azt írja, hogy egy kilencedikes volt a támadó, áldozatai pedig mind hetedikesek, illetve a tanáruk. Mielőtt rájuk támadt, gyújtópalackot dobott be az osztálytermükbe. Más hírek szerint ez fordítva történt: először nekirontott a diákoknak, és utána dobta be a terembe a gyújtópalackot. A rendőrség egy támadóról tájékoztatott, de egyes gyerekek azt mondták, hogy ketten voltak, és mindketten az iskola diákjai.

Az iskola több mint 500 tanulóját kimenekítették a tűz miatt, amelyet időközben sikerült eloltani.

Négy nap leforgása alatt ez a második súlyos iskolai incidens Oroszországban: hétfőn tizenöten sebesültek meg egy iskolai késelésben Perm városában. Szergej Minyajlo, az orosz elnök burjátföldi megbízottja azt mondta, hogy a pénteki támadás elkövetője zárt csoportnak volt a tagja egy közösségi portálon, és a hatóságok most vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a burjátföldi és a permi eset között. Moszkvából bűnügyi szakértőket várnak Szosznovij Borba az eset kivizsgálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában