balesetveszély

2020.06.10. 15:52

Bármikor betondarabok szakadhatnak le a Lánchídról (videó)

A magyar főváros egyik szimbóluma olyan rossz állapotban van, hogy a leszakadó darabok kárt tehetnek az alatta közlekedő autókban és hajókban is. A felújítás azonban tovább késik.

Betondarabok hullhatnak le a Lánchídról – ezt állapította meg a Hír TV birtokába jutott jelentés. A dokumentumot áprilisban készítette egy mérnöki tervező és tanácsadó Kft. Ebben azt írják, hogy

számítani lehet arra, hogy a lehulló betondarabok kárt okozhatnak a híd alatt közlekedő autókban és hajókban. A jelentés hangsúlyozza csak remélni lehet, hogy a híd felújításáig nem történik baleset.

A jelentésben azt állapították meg, hogy az egyre sűrűbb átlyukadásokra már nem megoldás, hogy foltozzák ezeket a hibákat, hiszen a berakott recéslemez is tönkrement pár helyen. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a jövőben ez bárhol és bármikor előfordulhat.

De nemcsak a járda kezd életveszélyes lenni – az autósok által használt sávoknál a beton és az acéltartók állapota is – ahogy fogalmaznak súlyos. A jelentés arra figyelmezteti a városvezetőket, hogy nem lehet kiszámítani, hogy a jövőben hol szakadnak majd le betondarabok a hídról.

Nincsenek jobb állapotban a korlátok sem, ha a helyzet tovább romlik, nem zárható ki, hogy baleset történik. Mivel a híd állapota folyamatosan romlik, a szakértők azt írják: a tapasztalt súlyos problémákat már nem lehet külön megoldásokkal kezelni, a híd komplex felújításának mielőbbi megkezdése elengedhetetlen.

A Hír TV hozzáteszi: a súlyos állításokat tartalmazó jelentés áprilisban készült, Karácsony Gergely főpolgármester ennek ellenére május végén úgy döntött, hogy elhalasztják a Lánchíd felújítását. Ezt azzal magyarázta, hogy új közbeszerzési eljárást kell kiírni. A felelősséget pedig a kormányra hárítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában