baleset

2018.04.23. 18:34

Bedrogozva gázolt halálra egy nőt

A férfi cserbenhagyta áldozatát, hosszú évekre börtönbe zárhatják.

Elrendelték annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert fogyasztva elgázolt autójával egy nőt, majd áthajtott rajta; az áldozat belehalt sérüléseibe – tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. A végzés nem jogerős, de végrehajtható.

A férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítja a Dunakeszi Rendőrkapitányság – olvasható a közleményben.

A férfi Dunakeszin vezetett péntek este. Egy zebránál a lámpa a járműveknek pirosra váltott, ezért mind a Vác irányából, mind a Budapest felől érkezők megálltak, a zöld jelzésre pedig több gyalogos elindult. A nagy sebességgel Budapest felől érkező gyanúsított azért, hogy ne ütközzön az előtte álló járműnek, a kormányt balra rántva áttért egy másik sávba és elütötte a zebrán szabályosan átkelő sértettet. A sértett az ütközés helyétől mintegy 24 méterre repült. A gyanúsított nem állt meg, változatlan sebességgel ment tovább Vác felé, és gépkocsijának jobb oldali kerekeivel áthajtott a földön fekvő nőn, majd elhagyta a helyszínt. Az elgázolt nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

A baleset után a férfi Fótra hajtott, ahol nekiütközött két parkoló járműnek. Ekkor kiszállt autójából, a rendőrök előállították. A kábítószer-gyorsteszt THC-t – a marihuána fő pszichoaktív hatóanyagát – mutatta ki a férfi szervezetében.

A törvényszéki közlemény szerint a halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés kettőtől nyolc évig, a segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által három évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Hozzátették: az említett bűncselekmények miatt, valamint azért, mert a gyanúsított súlyos testi sértés miatt volt már büntetve és kábítószer-fogyasztás miatt jelenleg is eljárás van folyamatban ellene, kiemelkedő mértékű büntetést szabhatnak ki rá.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában