Narkónepperek

2017.07.21. 15:23

Bezár az online drogárusító portál

Az amerikai igazságügyi tárca csütörtökön bejelentette, hogy felszámolja az AlphaBay nevű internetes kereskedelmi portált, mert a darkneten – az internetnek speciális technológia révén névtelenséget biztosító, a bűnözők által szívesen használt részében – működő „bazár” több ezer kábítószer-kereskedőnek lehetőséget nyújtott drogok értékesítéséhez.

Az AlphaBay – rejtélyes körülmények között – már beszüntette működését a hónap elején. A széles körben a kábítószerek legnagyobb online feketepiacaként ismert portálon becslések szerint naponta több százezer dollár értékben bonyolítottak le ügyleteket – mint arról az MTI beszámolt.

Az internetes bazáron ópiumszármazékok, így fentanil és heroin adásvételét is intézték, ezzel is súlyosbítva az Egyesült Államokban a drogok elterjedtségét – hangoztatta Jeff Sessions igazságügyi miniszter. Hangsúlyozta: “a darknet nem lehet rejtekhely”.

Sessions szerint a holland hatóságok felszámolták a Hansa Market nevű, szintén a darkneten működő kereskedelmi portált.

Andrew McCabe, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügyvezető igazgatója szerint az AlphaBay tízszer nagyobb volt a 2013-ban felszámolt Silk Road (Selyemút) elnevezésű webpiacnál.

Címkék#online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában