más törvények

2018.03.10. 11:47

A biztonság miatt költözött Magyarországra egy svéd-magyar nő

A biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki azt mondta: Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.

Az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban a nő, akinek az anyja magyar, és Magyarországot is a hazájának tekinti, azt mondta:

Magyarországon nem olyan a helyzet, mint Svédországban, Németországban vagy Ausztriában, Bécsben.

Natalie Contessa af Sandeberg úgy vélte: annak, ami Stockholmban történik, az 50 százaléka nem jelenik meg a híradókban vagy az újságokban. Szerinte az utóbbi két-három évben romlott drasztikusan a közbiztonság a svéd fővárosban.

Felidézte: amikor metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni – tette hozzá. Megjegyezte: több rendőr inkább otthagyja a munkáját, mert őket sem védik meg.

Azt mondta, sok svéd nem kap állást; az egyetemi kórházban, ahol dolgozott, a kollégáinak a nyolcvan százaléka bevándorló volt, az orvosok és az ápolók is.

Arról is beszélt, hogy az iskolákban a tanárokat késsel fenyegetik, az utcán nappal kirabolják a gyerekeket. Ezek miatt is sok család tervezi, hogy elköltözik Svédországból.

Natalie Contessa af Sandeberg úgy fogalmazott, ő nem rasszista, itt arról van szó, hogy „rájuk erőszakoltak” olyan embereket, akik megfélemlítik, fenyegetik őket és elveszik a munkájukat.

Hozzátette: a svéd államtól sok juttatást kaptak a bevándorlók, azonban nem becsülik meg, ellenük fordultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában