MÁV

2017.07.19. 13:01

Újraindulhattak a bombafenyegetés miatt leállított nemzetközi vonatok

De továbbra is késésekre kell számítani, ugyanis a rendőrség minden a határon belépő járatot átvizsgál.

Újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok szerda délután, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a hatóságok – közölte a Mávinform sajtóügyeletese azt MTI-vel. A vasúttársaság tájékoztatása szerint azonban éjfélig a rendőrség minden a határon belépő járatot átvizsgál, ezért a nemzetközi forgalomban még késésekre kell számítani.

A forgalom délelőtt fél tíz óta állt, miután az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, hogy bombafenyegetés miatt átvizsgálják az összes nemzetközi vonatot, mert egy ismeretlen férfi tett telefonon bejelentést arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. 18 közlekedő nemzetközi járatot megállított meg, a szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték, a várakozó szerelvényeket a rendőrség átvizsgálta. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A MÁV online járatinformációs rendszere szerint a nemzetközi gyorsvonatok 150-160 perces késéssel közlekedtek, és a vonatfordulók miatt egyes járatok jelenleg is jelentős, egy órát meghaladó késéssel közlekednek.

Címkék#vasút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában