áldozatok

2017.10.29. 07:52

A borzalmas tűzvész halálos áldozataira emlékeztek Kaliforniában

Sonoma megyében, ahol a legtöbben haltak meg, 42-szer verték félre a harangokat az áldozatok emlékére.

Az elmúlt hetekben 10 ezer hektárnyi területet letaroló tűzvész 42 halálos áldozatára emlékeztek szombaton Kaliforniában, ahol a kormányzó gyásznapot hirdetett, s elrendelte, hogy a kaliforniai törvényhozás épületén engedjék félárbócra a zászlókat.

Jerry Brown Twitter-üzenetében az állam legpusztítóbb és leghalálosabb tűzvészének nevezte a történteket.

„Ma mindenekelőtt azokra emlékezünk, akik életüket vesztették” – húzta alá Brown. A halálos áldozatok közül a legfiatalabb 14 éves volt, a legidősebb pedig 100. A tűz a helyi hatóságok adatai szerint csaknem 9000 épületet pusztított el, az anyagi kár pedig az egymilliárd dollárt is elérheti. Mintegy 100 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát a lángok miatt, és sokan közülük fedél nélkül maradtak.

Sonoma megyében, ahol a legtöbben haltak meg, 42-szer verték félre a harangokat az áldozatok emlékére.

„Az ilyen dolgok felett nincs hatalmunk, és ilyenkor rádöbben az ember, milyen parányi, apró pont a világban” – fogalmazott a Santa Rosa-i megemlékezésen a sonomai seriff, Rob Giordano.

A korábban még 21 helyen tomboló lángokat mára nagyjából sikerült megfékezni, de még jelenleg is mintegy kétezer tűzoltó küzd hat helyen azért, hogy teljesen kialudjon a tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában