Járvány

2021.03.04. 12:59

Brazíliában második napja rekordot dönt a halottak száma

Második napja rekordszámú halottja van a koronavírus-járványnak Brazíliában: az elmúlt 24 órában 1910 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe – közölte szerdán az ország egészségügyi minisztériuma.

Az elmúlt napon 71 704 új fertőzöttet regisztráltak a hatóságok. A 210 milliós dél-amerikai országban a járvány kezdete óta 10,7 milióan kapták el a vírust,

a halottak száma pedig megközelíti a 260 ezret.

A fertőzöttek számát illetően Brazília a harmadik helyen áll az Egyesült Államok és India után, a halottak számában pedig csak az Egyesült Államok van előtte. A Globo News hírportál szerdán közölte, hogy

a brazil kormány megállapodott a Pfizer amerikai gyógyszergyártóval százmillió darab vakcina beszerzéséről.

Az IBGE brazil statisztikai hivatal szerdán közölte, hogy az ország gazdasága 4,1 százalékkal zsugorodott tavaly a járvány miatt, a legnagyobb esést produkálva azóta, hogy az IBGE 1996-ban elkezdett ilyen méréseket készíteni.

A negyedik negyedben 3,2 százalékos volt a növekedés, ami magasabb a Reuters által készített 2,8 százalékos szakértői előrejelzésnél. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap tavalyra 8, illetve 9,1 százalékos GDP-esésre adott korábban becslést.

Az elmúlt hetekben – a járvány második hullámában – rendre rekordmértékű volt a halottak száma Brazíliában, ami táplálja azokat a félelmeket, hogy újra visszaesik a gazdaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában