Illegális bevándorlás

2018.06.08. 09:13

Brit embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emelt az ügyészség azzal az iraki származású brit állampolgárságú férfival szemben, aki egy gépkocsi szellőzés nélküli rakterébe zsúfolva akart harminc embert a szerb-magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítani 2015-ben - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken.

Serfőző Katalin közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Budapesten vásárolt gépkocsit, hogy azzal migránsokat pénz ellenében a szerb-magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítson. 2015. augusztus 22-én Ásotthalom közelében vette fel egy mások által a szerb-magyar zöldhatáron átkísért harmincfős csoport tagjait. A gépkocsi rakterében érdemi szellőzés nem volt, kevés légcsere mellett a sötét, meleg, fülledt raktérbe bezsúfolt migránsoknak a mintegy fél óráig tartó szállítás fokozott testi és lelki gyötrelmet okozott.

A rendőrök felfigyeltek a túlterhelt járműre, igazoltatni akarták, de a vádlott elhajtott. Menekülés közben több alkalommal átment a szembejövő sávba, kanyarodás közben majdnem felborult. A vádlott Bordány mellett kiugrott a kocsiból és elmenekült. A férfit sikerült azonosítani, a holland hatóságok 2017 júliusában fogták el – tudatta az ügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában