Ország-világ

2020.06.29. 12:20

Brüsszel hallgat a Hitlert méltató politikus ügyében

Óriási felháborodást keltett, amikor egy politikus Hitlert méltatta. Ráadásul egy olyan párt politikusa, amelyik magát európai, demokrata pártnak tartja, tagjai az Európai Parlamentben is helyet kapnak. Vajon Brüsszel csak gyávaságból hallgat vagy egyetértésből nem zárkóznak el?

Hitlert méltatta egy európai polgármester egy önkormányzati ülésen. László Imre, Budapest XI. kerületének polgármestere – aki a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció (DK) pártjának színeiben került hatalomra – úgy fogalmazott: „Harminchatban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta” – írja a V4NA Hírügynökség, amely levélben fordult az Európai Parlament elnökéhez, hogy megtudják,

elfogadhatónak tartja-e, ha egy európai, magát demokratának tartó párt politikusa, polgármestere Hitler-csodálatának ad hangot.

Ráadásul, a párt képviselője az EP-ben ül – emlékeztet a V4NA Hírügynökség. Mit gondol erről? Kérdés, hogy Brüsszel miért hallgat az ügyben, csak gyávaságból vagy szerintük is nagyszerű ember volt a népirtásért felelős Hitler – teszi fel a kérdést a hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában