csökkenés

2017.08.16. 22:17

Csaknem fél évszázados mélyponton az amerikaiak munkanélküliségi rátája

A történelmi mélypont jelentőségét némileg csökkenti, hogy idén júliusban jóval kisebb arányban (60,6 százalék) kerestek nyári munkát az amerikai 16-24 év közötti diákok, mint például 1989-ben.

Az Egyesült Államokban a 16-24 év közötti korosztály munkanélküliségi rátája 9,6 százalékra csökkent júliusban az egy évvel korábbi 11,5 százalékról, ez a legkedvezőbb adat 1969 nyara óta – derül ki az amerikai munkaügyi minisztérium szerdai közléséből.

A 16-24 év közötti korosztály munkanélküliségi rátáját azért kísérik figyelemmel a gazdasági szakértők, mert a mutató a nyári munkát vállaló vagy aktívan munkát kereső tanulókat is tartalmazza az egész évben dolgozókon kívül.

A történelmi mélypont jelentőségét némileg csökkenti, hogy idén júliusban jóval kisebb arányban (60,6 százalék) kerestek nyári munkát az amerikai 16-24 év közötti diákok, mint például 1989-ben, amikor ugyanez az arány 77,5 százalék volt – közölte a The Wall Street Journal internetes kiadása szerdán.

A 16-24 év közötti korosztály alacsony munkanélküliségi aránya is a szűkülő amerikai munkaerőpiac bizonyítéka.

A munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően 4,3 százalékra, tizenhat éves mélypontra csökkent júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában