Bővítés

2020.10.14. 17:58

Családtámogatás: a Fidesz-KDNP mindenben támogatja a kormányt (videó)

A Fidesz-KDNP továbbra is megad minden támogatást a kormánynak az Országgyűlésben ahhoz, hogy segítsenek a gyermekes családokon, bővítsék a családvédelmi akciótervet, azon belül is kiemelten az otthonteremtési kedvezményeket – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerda délelőtt jelentette be, hogy

otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől.

Ezzel tovább bővül a családoknak nyújtott támogatások köre kommentálta a hírt Hollik István, hangsúlyozva: egy olyan nehéz időben, mint a mostani koronavírus-járvány, még inkább segíteni kell azoknak a családoknak, amelyek új otthont szeretnének teremteni vagy a meglévőt felújítani.

Ezért a Fidesz-KDNP természetesen támogatja a most bejelentett otthonfelújítási programot,

ahogyan azt is, hogy január 1-jétől csak 5 százalékos áfát kell majd fizetni az új építésű otthonok után

közölte a kommunikációs igazgató.

Arról is beszélt, hogy a Gyurcsány Ferencék által szervezett baloldal mindig csak megnehezítette a magyar családok életét és az otthonteremtésüket.

Amikor Gyurcsány Ferencék rossz politikájukkal nehéz helyzetbe sodorták az országot, akkor a válsághelyzetben nem segítettek a családoknak, hanem éppen ellenkezőleg, újabb terheket raktak a vállukra fogalmazott Hollik István.

A baloldal kormányzása alatt elvette a gyermekesektől a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyta, eladósította és devizahitelbe taszította az új otthonra vágyókat

sorolta.

A kormánypárti politikus azt is mondta, hogy a baloldal az elmúlt években ellenzékben sem támogatta a kormány családtámogatási és otthonteremtési intézkedéseit.

Úgy fogalmazott: Gyurcsányék, a szocialisták, az LMP-sek, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok és a momentumosok egy kórusban támadják ezeket a programokat, és a járvány kezdete óta is csak politikai támadásokkal, kamuhírek, kamuvideók készítésével vannak elfoglalva, egyszerűen nem akarnak segíteni az országnak és a magyar családoknak sem.

Szerinte ha rajtuk múlna, most is elvennék a családtámogatásokat, és a 2010 óta bevezetett otthonteremtési támogatásokat is megnyirbálnák, ahogyan ezt tették 2002 után.

A Pénzügyminisztérium adóügyi könnyítéseket tartalmazó törvényjavaslatáról a Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre azt mondta: a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben a kormány adókönnyítésekkel segíti a vállalkozásokat, a kormánypártok pedig támogatják ezeket a lépéseket.

A felcsúti futballcsapat tao-támogatását firtató felvetésre Hollik István azt felelte: a magyar labdarúgás a közelmúltban végre újra életjelet adott magáról, ami összefüggésbe hozható a tao-támogatási rendszerrel is, amely az elmúlt években bizonyított, jól vizsgázott, elérte a célját, egyre többen sportolnak, egyre több gyermek futballozik az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában