Átigazolás a szocialistáktól

2017.09.01. 12:52

Demeter: az LMP hiteles megoldás lehet

Demeter Márta szerint az LMP hitelességét az adja, hogy a párt a jelenlegi rendszer leváltásáért, megváltoztatásáért dolgozik, és nem a fenntartásáért.

Budapest, 2015. június 11. Demeter Márta, az MSZP vezérszónoka az emisszió-kereskedelmi rendszer Magyar Államot megilletõ kvótabevételeinek megosztási és célzott felhasználási szabályainak módosításáról tartott általános vitán, az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. június 11-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

A politikus ezt Szél Bernadett frakcióvezetővel közös pénteki sajtótájékoztatóján mondta, ahol közösen jelentették be: a korábban a szocialista pártban politizáló Demeter Márta szeptember 1-jétől az LMP-frakció tagja.

A politikus a frakciót professzionálisan működőnek, az LMP-t pedig egy integratív közösségnek nevezte, amely szerinte képes centrummá válni és betölteni a politikai életben keletkezett űrt. „Valódi változást csak olyan politikusok tudnak elérni, akik a közérdeket a saját érdekeik elé helyezik” – fűzte hozzá.

Szél Bernadett a Demeter Márta jövőbeli párttagságát, valamint az országgyűlési választáson való indulását firtató kérdésre azt felelte: a képviselő és az LMP kapcsolata eddig is a közös döntéseken alapult, ez a jövőben is így lesz. Hozzátette: a képviselőjelölti helyekért folyó megmérettetésen mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Kijelentette azt is: az LMP nyitott mindazon emberek és közösségek felé, akik az Orbán-kormány leváltása mellett a magyar közélet teljes megújítását is célul tűzik ki.

Borítókép:

Demeter Márta az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. június 11-én. Itt még az MSZP vezérszónokaként beszél az emisszió-kereskedelmi rendszer általános vitájában.

MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában