Ország-világ

2020.08.15. 19:21

Deportálással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát egy baloldali képviselő

Gyalázatos bejegyzésben fenyegette meg deportálással egy V. kerületi baloldali önkormányzati képviselő Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

Debrecen, 2020. június 22. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezõ, a Nemzeti Színház fõigazgatója a színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a debreceni Fõnix Rendezvényszervezõ Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján a debreceni Kölcsey Központban 2020. június 22-én. A Csíksomlyói passió címû színdarabot augusztus 26-án Debrecenben, a Református Nagytemplom elõtti Kossuth téren adják elõ. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Origo értesülései szerint Bródy Gábor, aki az MSZP színeiben jutott be az V. kerületi közgyűlésbe, a Nemzeti Színház információja szerint azt írta a beregszászi születésű Vidnyánszky Attilának, a színház facebook-oldalára: „Nem mennél vissza – most még magadtól – Ukrajnába...?”

Fotó: Origo

A bejegyzés az Origo szerint egyrészt mindent elárul arról, hogy a Gyurcsány Ferenc vezetése alatt álló radikális baloldal mennyire gyűlöli a külhoni magyarokat, másrészt – a teljesen nyíltan – vagyonelkobzással fenyegetőző Gyurcsányon is túllicitálva azzal fenyegeti meg a nagy művészt, Vidnyánszky Attilát, hogy ha a baloldal jut hatalomra, akkor kitelepíteni, száműzni, deportálni fogják.

Bródy Gábor korábban azzal lett ismert, hogy egy szocialistákhoz közelálló blogger megírta róla: 2004 után egymilliárd forintot tüntetett el úgy, hogy különböző cégeket alapított, majd azokból a felszámolás előtt új társaságba mentette át a vagyont. Az ügyletről több szocialista vezető is tudott.

Csődbüntett gyanúja miatt eljárás is folyt Bródy ellen, aki személyesen is gyűlölheti Vidnyánszky Attilát.

A Nemzeti Színház főigazgatója ugyanis kezdeményezője volt a tao-rendszer megszüntetésének, mert sokan csaltak, és úgy kerestek milliárdokat, hogy nem végeztek valódi tevékenységet. Ahogy a PestiSrácok.hu arról beszámolt, az egyik érintett Bródy Gábor volt, akinek cége, a Jégszínház Kft. egymilliárdos tartozást halmozott fel, kisemmizve Bródy munkatársait (ez nem a fentebb említett egymilliárd, hanem újabb eltűnt pénz). A Pesti Srácok.hu szerint Bródy üzlettársa még az országból is elmenekült.

Vidnyánszky Attila néhány napja adott hosszabb interjút, amelyben azt mondta, hogy Gyurcsány fenyegetőzését félelmet keltőnek és bolseviknek tartja. A baloldal egyébként azóta sem ítélte el a bukott miniszterelnök szavait.

Gyurcsány azt követően írt a Facebook-on arról, hogy hatalomra jutásuk esetén minden értelemben földönfutóvá teszik Vidnyánszky Attilát, hogy a Kossuth-díjas rendezőt nevezték ki a súlyos szakmai gondokkal küzdő Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének.

Borítókép: Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában