Illegális bevándorlás

2019.07.27. 08:52

Egy nap alatt migránsok százait vitték vissza a hatóságok Marokkóba a tengerről

Több mint 240 migránst mentett ki a marokkói haditengerészet a Földközi-tengerből pénteken – közölte a MAP helyi hírügynökség.

A menedékkérők bajba kerültek, amikor gumicsónakjaikkal megpróbáltak átkelni az észak-afrikai partokról Spanyolországba. A MAP tájékoztatása szerint a Szaharától délre eső országok 242 állampolgára között 50 nő és 12 gyermek is volt. A migránsokat marokkói kikötőkbe vitték vissza a hatóságok.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) úgy tudja, hogy az idén eddig 15 ezer illegális bevándorló érkezett Spanyolországba, közülük 12 ezer tengeri úton. Több mint 200-an életüket vesztették a veszélyes átkelési kísérlet közben.

A marokkói hatóságok adatai szerint az idén június végéig több mint 40 ezer illegális határátlépést akadályozott meg az észak-afrikai ország, tavaly 29 ezret.

Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezenfelül az észak-afrikai országban található két spanyol exklávé is, Ceuta és Melilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában