döbbenetes

2021.09.29. 10:22

Egyre több a nyomornegyedben élő migráns Milánóban (videó)

A területen ezzel párhuzamosan megnőtt a bűnözés, és a kábítószer-kereskedelem is, ami már a környéken lakókat fenyegeti.

Illegális bevándorlók több leromlott állapotú, és üresen álló épületet is elfoglaltak, és nyomornegyeddé változtatták azokat Milánóban – írja a V4NA.

A területen ezzel párhuzamosan megnőtt a bűnözés, és a kábítószer-kereskedelem is, ami már a környéken lakókat fenyegeti.

“A baloldal annyira szereti ezeket az embereket, hogy hajlandóak lennének átadni nekik az egész várost”, jelentette ki Silvia Sardone európai parlamenti képviselő annak kapcsán, hogy újabb üresen álló épületeket foglaltak el illegális bevándorlók Milánóban.

A képviselő a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyből kiderül, hogy a Gaetano Sbodion úton található épületben milyen állapotok uralkodnak. Szemétkupacok, piszkos edények, és össze-vissza dobált ruhák találhatóak mindenhol, emellett az épület előtti kertben két méter magasan nő a gaz, mert senki se gondozza a területet. Sardone a helyet a rémület és a törvénytelenség központjaként jellemezte, ahol egy ideje már kábítószer-kereskedők is felbukkantak a környéken élők tanulsága szerint.

Sardonet a terepszemlére elkísérte Gennaro Capasso, a Liga egyik önkormányzati képviselőjelöltje, akit megbotránkoztattak a látottak.

“Sok polgár, köztük már én is tettem bejelentést az önkormányzatnál ezzel a hellyel kapcsolatban, de senki se hajlandó foglalkozni a problémával, és nem hajlandóak kiutasítani az illegális bevándorlókat, vagy pedig lakható épületekbe költöztetni őket. Valószínűleg azért, mert kényelmesebb távol tartani az ilyen eseményeket Milánó belvárosától”, mondta Capasso.

Az elmúlt időszakban egy másik a bevándorlók által rettegésben tartott területen is járt Silvia Sardone, ahol több épületet is elfoglaltak az illegális bevándorlók, akik nem megfelelő higiéniai körülmények között élik a mindennapjaikat. A milánói via del Medici Vascello és a via dei Pestigalli utcákban a migránsok kábítószer-kereskedelemből és bűnözésből próbálnak megélni.

“Több tucat fecskendőt és sok, láthatóan a herointól kábult migránst találtam. A gyanúm az, hogy a narkósok itt találtak menedéket a migránsok között, akiktől meg is tudják vásárolni a drogot. Vannak emberek, akik hónapok óta dolgoznak a területen, és azt mondták, hogy a helyzet már nem olyan rossz mint régen. De időközben a hajléktalan romák egy sátorral és matracokkal beköltöztek az egyik épületbe, ahol marokkói, tunéziai és kongói migránsok élnek.

Ezek az események teljesen megdöbbentik a szomszédos területeken élőket, akik nap mint nap szembesülnek azzal, hogy a migránsok nem tartják be az alapvető higiéniás és társadalmi normákat”, mondta Silvia Sardone.

A környék önkormányzati képviselője, Davide Ferrari Bardile is elkísérte Sardonét a migránsok uralta területre. “Egy ideje már találkozom a Merezzate kerületben élőkel, akik jogosan haragszanak az önkormányzatra, amely évek óta nem foglalkozik az ügyükkel. A területen számos probléma merült fel a megszállás alatt álló épületekben élő migránsok miatt,

az itt lakóknak folyamatos bizonytalanságban, és törvénytelenségben kell élniük, azt mondták nekem, hogy már nem is számolják, hányszor lopták meg őket”

- mondta Bardile az épületben tartott szemle után.

Bardile kiemelte, hogy a “közbiztonság ilyen szintű romlása, és a bűnözés nem elfogadható egy iskola közelében.”

Sardone egy másik nyomornegyedre is felhívta a figyelmet, a Scalo Farini úton szintén Milánóban, ahol kínai bevándorlók élnek. Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy fejleszteni fogja a területet, azonban azóta sem történt semmilyen előrelépés az ügyükben.

Sardone már korábban is kritizálta, a városi tanácsot, és feltette a kérdést, “hogyan lehetséges, hogy az önkormányzat semmit se tud erről a városrészről, amely egyre inkább növekszik? Szokás szerint a polgármester és a tanács inkább a szőnyeg alá söpri a problémát, mert mindaz, ami nincs reflektorfényben, nem számít nekik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában