Rablás, késelés

2021.11.09. 10:07

Egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok Olaszországban

Több mint 800 illegális bevándorló ért partot Olaszországban egy német NGO hajóval. Közben egyre több bűncselekményt követnek el az országban tartózkodó migránsok.

A Sea Eye 4 nevű német NGO hajó 800 illegális bevándorlót rakott ki a szicíliai Trapani kikötőjében. A hajó fedélzetén már napok óta tartózkodtak migránsok, akikkel először Málta szigetén akartak kikötni, azonban ott nem kaptak engedélyt, ezért Olaszország felé vették az irányt – írja a V4NA.

Arról, hogy a német civil szervezet 800 illegális bevándorlóval akar kikötni, már napok óta tudni lehetett. Roberto Calderoli, a Liga képviselője már múlt héten figyelmeztetett. Mint fogalmazott:

„olyan a világon nincs, hogy külföldi civilszervezetek,külföldi hajói olasz kikötőkben tegyék partra azokat az illegális bevándorlókat, akiket külföldön gyűjtöttek össze. Nem létezhet olyan Olaszország, amelynek gondoskodnia kellene a máltai vizeken kimentett illegális bevándorlókról”.

Calderoli figyelmeztetése azonban „süket fülekre talált”, írja az iLGiornale. A migránsokat karanténhajókban helyezték el Szicília partjainál.

Az újabb kikötésre Matteo Salvini, a Liga vezetője is reagált közösségi oldalán.

„Egy német hajó több mint 800 illegális bevándorlót készül Szicíliában hagyni. A kérdés, hogy a bel- és a külügyminiszter felkérte-e már Berlint és Brüsszelt, hogy vegyék át ezeket a bevándorlókat, vagy ez így rendben van nekik?”

– tette fel a kérdését.

Miközben az NGO hajók folyamatosan szállítják a migránsokat Olaszországba, addig az olasz városokban egyre több problémát okoznak az illegális bevándorlók, az elmúlt napokban is számtalan bűncselekményt követtek el migránsok.

Rómában néhány napja egy négy kiskorú fiatalból álló banda, megtámadott és megvert egy férfit, elvették a telefonját és a tárcáját, majd pedig elmenekültek. A kirabolt férfi azonban találkozott a közelben járőröző rendőrökkel, akik a pontos személyleírás alapján sikeresen azonosították, és elkapták a négy támadót. Mint kiderült, a négy fiatal közül hárman közel-keletiek, egyikőjük pedig albán származású illegális bevándorló, akik ellen rablás elkövetése miatt emelnek vádat.

Szintén ugyanazon a napon Ascoli Piceno településen egy súlyos rablás miatt letartóztattak egy 39 éves tunéziai migránst, miután késsel felfegyverkezve kirabolt egy férfit és megsebesítette a vállán, majd ellopta a pénztárcáját és a mobilját, és elmenekült.

A megtámadott férfi azonban szintén pontos személyleírást tudott adni, ami alapján megtalálták támadóját, akinél a házkutatás során további mobiltelefonokat, illetve a támadás során használt kést is megtalálták.

Nápolyban pedig egy 32 éves marokkói származású illegális bevándorló és társa vert meg egy olasz férfit, akinek kést szorítottak a torkához, ellopták tőle a robogója kulcsait, majd elmenekültek. A helyszínre kiérkező rendőröknek a férfi elmondta a történteket, akik nem sokkal később megtalálták az egyik támadót, azonban a másik férfit nem sikerült elkapniuk. Kiderült, hogy az elfogott, 32 éves marokkói Es Seddik El Khezraji illegálisan tartózkodik Olaszországban. A marokkói férfit letartóztatták rablásért, súlyos testi sértésért és feljelentést tettek ellene, mivel nem tett eleget a kiutasítási rendeletnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában