könnyítés

2021.10.15. 09:50

Egyre több segítséget kapnak az 1-es típusú diabétesszel élők (videó)

Magyarországon mintegy négyezer gyermek él 1-es típusú diabétesszel. Nekik sok mindenre oda kell figyelniük, például a sportolásra, az étkezésre, de a holdállás és a hormonok is befolyásolják a vércukorszintjüket, ezért ellátásuk állandó odafigyelést igényel a szülőktől – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Forrás: Facebook

Fotó: Novák Katalin

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a kormány szeretné könnyebbé tenni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok életét, ezért

98 százalékos támogatást ad a korszerű inzulinpumpákhoz, támogatottan kaphatják meg a szöveti cukor mérésére alkalmas szenzort is, és indokolt esetben az egyik szülő gyermekek otthongondozási díjára (gyod) jogosult.

A gyermekek étkeztetésénél új szabályokat vezettek be: fel kell tüntetni az ételek szénhidráttartalmát, és a közétkeztetésben figyelemmel kell lenni a gyerekek étkezési igényeire – mondta.

Hozzátette:

a kormány segíti a diabéteszes gyerekek nyári táborozását, támogatja a velük foglalkozó civil szervezeteket és fejleszti a diabéteszcentrumokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában