nagy segítség

2019.08.10. 08:25

Egyre több támogatást kapnak a családok az iskolakezdéshez

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete augusztus 1-jén egy áruházlánccal közösen tanszergyűjtési akciót is indított.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Egyre több támogatást és segítséget kapnak a családok az iskolakezdéshez – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Elsőtől kilencedik évfolyamig ingyenes tankönyvet kapnak a diákok, ami gyerekenként 10-12 ezer forint megtakarítást jelent. A szeptemberi családtámogatásokat is korábban, augusztus végén kapják meg a családok. Ezek mellett a helyi önkormányzat gyerekvédelmi kedvezménnyel támogatja a családokat, a munkáltatók pedig cafateria formájában segítenek az iskolakezdésben – sorolta.

Beszélt arról is, hogy a NOE augusztus 1-jén egy áruházlánccal közösen tanszergyűjtési akciót indított. Az adományokat szeptember elejéig várják a gyűjtésben részt vevő – a noe.hu honlapon megtalálható – huszonnégy áruház kijelölt gyűjtőhelyén. Tavaly az akció révén ezer családnak nyújtottak segítséget az iskolakezdéshez – ismertette.

Borítókép: Vincze Krisztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) tagja gyerekeivel az Auchan áruházlánc és a NOE Vásárolj eggyel több iskolaszert! című akcióján a Budaörsi Auchan áruházban 2018. augusztus 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában