Labdarúgás

2019.01.14. 13:46

Ellenőriztetné a két székely focicsapatot egy román politikus

Florin Claudiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője a két csapatnak nyújtott budapesti kormánytámogatás szabályszerűségéről érdeklődött.

A román pénzügyminisztériumnál és a helyi Országos Adóhatóságnál (ANAF) érdeklődött egy politikus a székelyföldi labdarúgókluboknak folyósított magyarországi kormánytámogatások törvényességéről – számol be róla a Maszol. Mint arról portálunk is hírt adott, a Sepsi OSK-t és az FK Csíkszeredát a magyar kormány támogatta egymilliárd forinttal.

A Gazeta Sporturilor román sportnapilapra hivatkozva a Maszol azt írja:

Florin Claudiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője még decemberben fogalmazott meg írásbeli interpellációt,

melyben a két klubnak 2016-ban folyósított 3,2-3,2 millió euróval kapcsolatban tett fel kérdéseket. A politikus az iránt érdeklődött, hogy megfelel-e a román szabályoknak a két székelyföldi klubnak nyújtott budapesti kormánytámogatás, illetve végzett-e ellenőrzéseket az ANAF csapatoknál, és ha igen, milyen eredménnyel zárultak?

A képviselőnek György Attila államtitkár válaszolt, aki ismertette: az ANAF nem tartott vizsgálatot a kluboknál, és

ezt akkor teszi majd meg, ha a kockázatelemzések alapján úgy látják, hogy fennáll a csalás gyanúja.

A Sepsi OSK vezetősége korábban úgy nyilatkozott: kizárólag az utánpótlás-nevelésre fordítja a Budapesttől kapott összeget, a nagy csapatnak nem juttattak a pénzből.

Borítókép forrása: sepsiosk.ro / Crow Security / Szigyártó Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában