az ok: alkohol és drog

2017.10.18. 06:00

Előzetesben van a zsámboki idős asszony gyilkosa

Az egyik férfi a gyanú szerint vascsővel vert halálra egy magatehetetlen idős asszonyt a Pest megyei Zsámbokon, a másiknak bűnpártolás miatt kell felelnie.

A Budakörnyéki Járásbíróság még kedden elrendelte a 24 éves encsi férfi és a hernádnémeti fiatalkorú fiú előzetes letartóztatását – közölte az MTI-vel Szabó Ferenc főügyész.

A meggyilkolt 88 éves asszony Zsámbokon élt, és rendszeres ápolásra szorult. A szomszédban élő családja gondozta, de éjszaka az idős asszony egyedül tartózkodott a házában.

A két gyanúsított férfi vendégmunkásként lakott Zsámbokon egy családi házban, ahol október 14-én az este az egyik férfi pálinkát, bort, sört, és kábítószert fogyasztott és október 15-ére virradó hajnalban elindult a faluba. Ott egy ablakon keresztül bemászott az idős nő házába. Az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan megverte, hogy a nő meghalt. A kora reggel a férfi fiatalabb munkatársának elmesélte, hogy megölt egy nőt. Kollégája a szennyezett ruhát és cipőt a kályhában el akarta égetni, de mivel nem volt nála tűzgyújtó eszköz, nem tudta megsemmisíteni a bizonyítékokat.

A főügyész közlése szerint a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében tartani lehetett attól, hogy megszökik. Az ő és bűnpártolás bűntettével gyanúsított társa esetében is fennállt annak a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Ezért a Pest Megyei Főügyészség mindkét gyanúsított előzetes letartóztatására indítványt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában