emberrablás

2019.01.22. 22:24

Elrabolták az Esterházy-vagyon osztrák kezelőjének anyját

Az idős hölgyet az ausztriai Kismartonban, fényes nappal tuszkolták be egy limuzinba.

Kedd délután elrabolták Magdolna Theresia Ottrubayt, az osztrák Esterházy-hagyatékot kezelő Esterházy Alapítványok vezetőjének, Stefan Ottrubaynak (Ottrubay István) 88 éves édesanyját. Osztrák sajtóértesülések szerint az idős asszony az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt) sétált kísérőjével, amikor lefékezett mellettük két fekete limuzin, majd az egyik járműből kiugró, ismeretlen férfi és nő az ápolót félrelökve az autóba tuszkolta Magdolna Theresia Ottrubayt, majd elhajtottak.

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. „Nemzetközi keresés folyik minden irányban” – fogalmazott a szóvivő, és részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók.

Herbert Kickl belügyminiszter azonban óvatosságra intett, azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy ez – mint fogalmazott – „klasszikus értelemben vett emberrablás volt-e”.

A rendőrség nem fedte fel az elrabolt nő kilétét, de osztrák híradások szerint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyját ejtették túszul.

Szemtanúk szerint az eset után állig felfegyverzett rendőrök lepték el Kismarton utcáit, megállították és átkutatták a magyar rendszámú gépkocsikat.

Az ausztriai Esterházy-vagyont kezelő alapítványok vezetője, Stefan Ottrubay a 2014-ben elhunyt Esterházy Melinda, Esterházy Pál herceg özvegyének unokaöccse. Ottrubay 2000 óta kezeli a hatalmas hercegi vagyont, amelyet férje halála után helyezett alapítványokba azok egyedüli örököse, Esterházy Melinda hercegné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában