Vadnyugati tempó

2019.03.11. 07:52

Elrabolták egy autóbusz tizenkilenc utasát Mexikóban

A fegyveresek a latin-amerikai ország északi részén követték el a támadást – közölték helyi idő szerint vasárnap a helyi hatóságok.

Az El Heraldo de México című újság úgy értesült, hogy az utasok, akik mind férfiak, Tampico kikötővárosából utaztak a Mexikói-öböl felé, járművüket pedig csütörtökön, San Fernando város mellett tartóztatták fel, mintegy 140 kilométerre úti céljuktól, az északi Tamapulipas államban.

Az El Heraldo idézi a buszvezető tanúvallomását, amely szerint négy fegyveres férfi a busz mind a negyvenegy utasát leszállította, majd tizenkilencet elvitt közülük.

Hatósági adatok szerint a Texasszal határos Tamaulipasban rabolják el a legtöbb embert Mexikóban. A közép-amerikai országban jelenleg összesen mintegy 35 ezer eltűntet tartanak nyilván.

Tamaulipasban olyan gyakorivá váltak az emberrablások, hogy egy ideje a helyi hatóságok az átutazókat autókaravánokba szervezik, és biztonsági embereket biztosítanak melléjük. Ebben a szövetségi államban történt továbbá az utóbbi években a legtöbb leszámolás a drogkartellek között: a hatóságok több száz meggyilkolt ember holttestét találták meg tömegsírokban. Az áldozatok között számos olyan nem mexikói is volt, aki egy másik latin-amerikai országból akart eljutni az Egyesült Államokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában