Felborult a csónak

2017.09.07. 12:45

Eltűnt egy horgász a Balatonban

Felborult egy horgászcsónak a Balatonon egy idős házaspárral; az asszonyt ki tudták menteni a közelben lévő horgászok, a férfi azonban elmerült, jelenleg is keresik.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője, Bagyó Sándor csütörtökön számolt be az MTI-nek a keszthelyi öbölben még szerda este történtekről.

A házaspár csónakjában ott volt a mentőmellény, de nem vették fel, ez okozta a tragédiát – mondta Bagyó Sándor, emlékeztetve arra: bár csak másodfokú viharjelzés idején kötelező a csónakban a mentőmellény viselete, de a mellény viselése erősen ajánlott elsőfokú viharjelzés idején, illetve korlátozott látási viszonyok között, így ködben, este és éjszaka is.

Az őszi horgászszezon kezdetén ennek azért is nagy a jelentősége, mert egyre hűvösebb az idő, az emberek jobban felöltöznek, és egy csónakból vízbe kerülve sok ruhában nehezebb a felszínen maradni, miközben a víz is egyre hidegebb – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában