Ostrom alatt áll Európa

2021.01.10. 15:58

Embercsempészeket vettek őrizetbe Kecskeméten

A három szír állampolgárságú, német tartózkodási engedéllyel rendelkező férfi 28 embert próbált meg Nyugat-Európába juttatni.

Őrizetbe vettek a rendőrök három szír állampolgárságú, német tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit, akik vasárnap több mint két tucat migránst próbáltak Magyarországon keresztül illegálisan Nyugat-Európába juttatni – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A járőrök a Készenléti Rendőrségtől kapott információk alapján hajnalban állítottak meg Kecskeméten egy személyautót és egy szorosan mögötte haladó kisteherautót.

A sofőrök és a teherautóban elöl ülő utas német tartózkodási engedéllyel igazolták magukat. A gépjármű átvizsgálása során a járőrök a raktérben további 28 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgárok a 28 határsértőt Nyugat-Európába akarták átcsempészni.

A három férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették és a letartóztatásukat javasolják.

A teherautó rakterében utazó illegális migránsokat a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában